Escape room + teamcoaching = belastingvoordeel

We zijn al een flinke tijd actief op het gebied van zakelijke coaching. Met de enorme trend die escape rooms op dit moment zijn, zagen wij een mooie kans om het beste van twee werelden te combineren: plezier en zakelijk effect. Een perfecte activiteit om uw team in alle opzichten te versterken dus. Een nadeel, teamuitjes vallen tegenwoordig onder de werkkostenregeling (WKR) waardoor er maar 1,2 procent van de totale loonsom van een werknemer aan uitgegeven mag worden. Niet bij The Coachroom. Onze combinatie van bedrijfsuitje en teambuilding is fiscaal aftrekbaar.

Hoe werkt dit belastingvoordeel? Uitleg WKR

Tot 2014 was de definitie van loon “al hetgeen uit een dienstbetrekking of een vroegere dienstbetrekking wordt genoten”. Sinds 2015 is daar iets bij gekomen: “daaronder mede begrepen hetgeen wordt vergoed of verstrekt in het kader van de dienstbetrekking”. Dit is (heel simpel en kort) de werkkostenregeling, WKR. En over loon, moet loonheffing berekend worden. Door de WKR is de betekenis van wat loon is flink verruimd. En dat heeft gevolgen.

Zodra u boven 1,2% van de totale loonsom komt moet u 80% belasting betalen voor extraatjes als een uitje met het team, goederen van de zaak, etentjes of kerstpakketten. Ook als deze zogenoemde vergoedingen en verstrekkingen geen enkel beloningselement in zich hebben of de werknemer voordeel opleveren. Een bedrijfsuitje is niet volledig aftrekbaar meer en dat is een nadeel.

Voor wie?

Bedrijfsuitjes

Teamuitjes

w

Sollicitatietrajecten

Loopbaan traject

The Coachroom

Een unieke ervaring in een Escape room + een evaluatie en coaching achteraf?

Leuk, zakelijk en leerzaam?

Leuk.
Een escape room SPEELT u. U laat zich opsluiten in een kamer en de klok begint te tikken … De start van een spannend spel waarbij het oplossen van puzzels en samenwerken essentieel zijn om ook weer uit die kamer te komen. Daarvoor hebt u beperkt de tijd. Veel mensen spelen het al puur voor de lol.

Zakelijk.
Een escape room kent vele gelijkenissen met uw werkvloer:

  • Tijdsdruk – deadlines
  • Oplossen van puzzels – die perfecte balans tussen winst en de klant centraal
  • Samenwerken – zonder afdeling sales was er geen werk om uit te voeren, maar zonder de uitvoerenden had sales niets om te verkopen

Leerzaam.
Daarom biedt het observeren van uw ontsnappingspoging onze professionele en ervaren business coaches een schat aan informatie over uw zakelijke team. Achteraf gaat u hierbij uitgebreid stilstaan. U deelt onder professionele begeleiding uw observaties met betrekking tot elkaar en de groepsprocessen. Samen zult u feedback ontvangen over teamrollen, processen en de factoren die van uw samenwerking een succes maken. Alle groepsleden worden gecoacht in hun gedragingen en krijgen bruikbare tips mee voor op de werkvloer.

Dit alles bij elkaar maakt uw fun activiteit bij The Coachroom een professionele training/cursus op het gebied van communicatie. Kennis en vaardigheden worden verbeterd en bestendigd. Hiermee valt de teamcoaching onder de vrijstelling en is uw bedrijfsuitje fiscaal aftrekbaar.

Eten, drinken, karten, laserschieten … En dan nog steeds belastingvoordeel?

Bij The Coachroom kunt u meer dan ontsnappen alleen. Een lunch erbij of drankje achteraf, nog een volledige outdoor training [kunnen we weer linken ;)]. Of even alleen maar lol maken en de strijd aanbinden op de kartbaan of met laserguns. Het kan allemaal. Maar, zijn de kosten van uw bedrijfsuitje dan nog aftrekbaar of bent u uw belastingvoordeel kwijt? Niet helemaal.

Als u activiteiten combineert, noemt de belasting ‘Studiedag met gemengd karakter’. Verschillende vrijstellingen kunnen dan een rol spelen. De kosten voor de activiteiten met vooral een zakelijk karakter, onder andere de teambuilding, zijn nog steeds aftrekbaar. Afhankelijk van programma en tijdsbesteding splitst u de kosten in verschillende categorieën.

Meer informatie over de precieze spelregels vindt u hier.

Oke, de kosten voor dit bedrijfsuitje zijn fiscaal aftrekbaar. Maar, wat kost het dan?
Het is lastig om uw belastingvoordeel te bepalen als u niet weet wat de kosten zijn. De prijzen van The Coachroom kun je terugvinden op deze pagina.

Meer weten over de kosten? Of de prijzen van onze andere activiteiten. Bel of mail ons gerust.

In een sessie van ons Young Professional Programma heeft Maarten een deel van de onderwerpen samenwerken en commitment opgepakt in de Escaperoom. Een FUN activiteit voor de groep Young Professionals die dankzij de constructieve feedback van Maarten als een leerzame FUN activiteit werd gezien. Bedankt Maarten, volgend jaar weer?!

Breggie Leijten

HR Adviseur, PinkRoccade Local Government

Reserveer The Coachroom nu!

Fun, effect en voordeel? Ik ben om, waar moet ik klikken?

U hebt bovenstaand verhaal gelezen, misschien nog wel meer op de website bekeken of zelfs al goede verhalen over ons gehoord. U bent overtuigd van alle voordelen en wilt gewoon boeken.

Klik dan hier en neem contact met ons op. We maken uw complete bedrijfsuitje graag voor u in orde!

Let op: The Coachroom is niet de ontvanger van het belastingvoordeel. Hierdoor kan de belastingdienst ons geen garantie geven over bovenstaande interpretatie. Wilt u 100% zekerheid? Neem dan contact op met uw belastingadviseur of de belastingdienst.

Een greep uit onze andere diensten

%

is ontsnapt

%

is niet ontstapt

%

heeft de kamer nooit verlaten

coaching momenten

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.