Unieke en effectieve teamcoaching

Groei, bijdragen, verbondenheid. Alle drie maken ze onderdeel uit van de zes basisbehoeften van een mens. Geen wonder dus, dat groeien als professional en als team belangrijk voor u is. Hoe pakt u dit aan? Met originele, leuke teamcoaching met effect. Bij The Coachroom organiseren wij voor u en uw team een teamtraining op maat. Hierbij gaat u samen niet alleen aan de slag met teamcoaching oefeningen, maar zult u naderhand ook uitgebreid feedback ontvangen van een ervaren en professionele coach.

Wat is teamcoaching?

Groepsprocessen zijn complex en fascinerend. Door een samenspel van verschillende persoonlijkheden, (bedrijfs)cultuur, omstandigheden en de groep als geheel, ontstaat er bijna automatisch een gang van zaken. Bij een goede teamtraining leggen we deze dynamiek bloot en halen we het automatische er juist even uit. Hoe kun je nu stilstaan bij iets wat automatisch gaat? Een bepaalde rol in een team aannemen en de manier waarop die rollen samenkomen in een bepaalde groepsdynamiek, is iets wat onbewust gaat.

De sleutel is om los te breken van de waan van de dag. Stilstaan bij wat automatisch en onbewust gebeurt en dit bespreekbaar te maken in de teamtraining. Onze ervaren coaches zijn gespecialiseerd in het begeleiden van dit proces.

Voor wie?

Bedrijfsuitjes

Teamuitjes

w

Sollicitatietrajecten

Loopbaan traject

The Coachroom

Een unieke ervaring in een Escape room + een evaluatie en coaching achteraf?

De basis van een goede teamtraining

De basis van een goede teamtraining is een goede activiteit. Klinkt dit een beetje apart? We leggen het graag aan u uit. Stelt u zich voor: u werkt al jarenlang bij hetzelfde bedrijf in dezelfde functie met dezelfde mensen. Dit gaat goed. De economische crisis van de afgelopen jaren is voorbij en de werkdruk neemt toe. Uw baas trekt nieuwe collega’s aan. En ineens, werkt het niet meer. Tijd om er bij stil te staan hebt u niet echt, want ja, de werkdruk is toegenomen. Thuis hebt u het er wel over: u snapt er niets van, u doet wat u altijd deed en dat werkte altijd prima. Ook uw nieuwe collega’s mopperen bij het thuisfront, ze doen alles netjes zoals ze tijdens hun opleiding hebben geleerd maar niemand begrijpt het. U, uw collega’s, het hele team… Jullie zitten vast in de waan van de dag.

Een goede activiteit doorbreekt dit. U komt los uit de dagdagelijkse realiteit, staat niet te veel stil bij hoe u zich zou wíllen gedragen omdat u opgaat in het bereiken van een doel. Tegelijkertijd bootst de activiteit wel degelijk een realistische situatie op de werkvloer na: onder tijdsdruk streeft u een doel na en daarvoor moet u samenwerken met uw team.

Ons unieke teamcoaching model

Unieke teamcoaching, de activiteit is de basis … Waar willen we naartoe? Dat we bij The Coachroom de perfecte manier hebben gevonden om een succesvolle teamtraining vorm te geven. Er zijn natuurlijk talloze teamtraining oefeningen, maar met een combinatie van een escaperoom en teamcoaching komt alles samen. Veel mensen laten zich voor hun plezier opsluiten in escaperooms of zelfs gevangenissen. Daarmee is de eerste stap gezet: u doet iets leuks met uw team. Het spel van samen ontsnappen onder tijdsdruk doet u losbreken uit de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer terwijl het tegelijkertijd precies nabootst wat u normaal gesproken ook doet met uw team. De goede observatiemogelijkheden die er altijd al waren in escaperooms, verschaffen onze teamcoach de ideale mogelijkheid om de groepsprocessen en individuen binnen de groep scherp te observeren.

Train je team: uitgebreide reflectie na de teamcoaching actitiveit

Na de activiteit zal het team feedback ontvangen van onze gespecialiseerde coach. U bespreekt onder professionele begeleiding wat uw observaties waren met betrekking tot de groepsprocessen. Aan de hand van een praktische tool waarbij het gaat om samenwerken en de daarbij horende competenties leert u elkaars zwakke en sterke punten kennen.

We staan samen ook stil bij: gedragen de teamleden zich altijd zo? Is dit thuis anders? Of juist op kantoor? Hierbij stilstaan, kan al voor hele nieuwe inzichten zorgen. Door deze ontdekking kunt u elkaar in de toekomst wellicht aanvullen en leert het team beter met elkaar om te gaan. Uiteraard is het ook mogelijk, in overleg, om bepaalde bedrijfscompetenties terug te laten komen waarop de coach moet letten.

Teamcoaching

In een sessie van ons Young Professional Programma heeft Maarten een deel van de onderwerpen samenwerken en commitment opgepakt in de Escaperoom. Een FUN activiteit voor de groep Young Professionals die dankzij de constructieve feedback van Maarten als een leerzame FUN activiteit werd gezien. Bedankt Maarten, volgend jaar weer?!

Breggie Leijten

HR Adviseur, PinkRoccade Local Government

Nadat de dag  was aangevangen groeide mijn enthousiasme met de minuut, met name met hetgeen Maarten allemaal opsomde waar het allemaal aan schortte in de Escaperoom en dat dit waarschijnlijk mede de oorzaak was waarom we niet echt een team waren. Maarten heeft in de sessie mensen aan het praten gekregen en zaken werden uiteindelijk open besproken met als resultaat meer respect voor elkaar en het beter leren luisteren.

Wim Rijkers

Voorzitter vrijwilligersraad, Villa Pardoes

Deze teamtraining is fiscaal voordelig

Sinds 2015 moeten werkgevers verplicht de Werkkostenregeling (WKR) toepassen. Deze regeling houdt in dat maximaal 1,2 procent van het totale fiscale loon van een werknemer besteed mag worden aan vergoedingen en verstrekkingen.

Personeelsuitjes kunnen hierdoor belast zijn. Dit geldt niet voor een teamtraining bij The Coachroom. Omdat het leerzaam is, en gericht op teamontwikkeling, krijgt u vrijstelling en is deze activiteit volledig aftrekbaar.

Geef direct invulling aan uw teamtraining en neem contact met ons op

Bent u overtuigd van deze leuke, originele en effectieve wijze van teamcoaching? Die nog voordelig is ook? Dan kunt u ons altijd bellen of een e-mail sturen. Ook een persoonlijk gesprek gaan wij graag met u aan. Heeft u het gevoel dat u aan ontsnappen uit een escaperoom alleen niet genoeg hebt? Bekijk dan hieronder onze andere mogelijkheden.

Reserveer The Coachroom nu!

Uw dag van teamcoaching compleet met meer activiteiten

De escaperoom met training achteraf is een efficiënte en plezierige wijze om uw teamtraining invulling te geven. Maar, bij The Coachroom is meer mogelijk. Ontspannen en napraten met uw team onder het genot van een borrel of een uitgebreide lunch bijvoorbeeld.

Liever even al het serieuze van u afschudden en samen lachen? Onderneem dan een fun activiteit als laserschieten, karten of bowlen. Ook de teamcoaching nog verder trekken is mogelijk door outdoor activiteiten onder leiding van onze trainer.

Neem contact met ons op en we maken uw dag samen compleet.

Een greep uit onze andere diensten

Teamcoaching

%

is ontsnapt

%

is niet ontstapt

%

heeft de kamer nooit verlaten

coaching momenten

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.